Blog, Tips, Για τους γονείς, Για τους χορευτές

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΥΕΝΤ ΣΟΥ

Οδηγίες για να ράψεις και να δέσεις τις πουέντ σου & tutorial video

Η πρώτη φορά που θα φορέσεις πουέντ είναι μια σημαντική και συναρπαστική στιγμή για ‘σένα καθώς την περίμενες καιρό. Για να είναι όμως μια ευχάριστη εμπειρία, χωρίς κινδύνους πρέπει να ενημερωθείς σωστά για την προετοιμασία και τη χρήση τους. Γι’ αυτό σου παραθέτουμε τις παρακάτω οδηγίες για να ράψεις και να δέσεις τις πουέντ σου. Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις σε συνεργασία με τους δασκάλους σου. Μην προετοιμάσεις τις πουέντ χωρίς να τους συμβουλευτείς. Ιδιαίτερα όταν είναι η πρώτη σου επαφή με αυτές.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΥΕΝΤ ΣΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΕΣ

ΒΗΜΑ 1

Αρχικά, πιάσε το πίσω μέρος της πουέντ. Μετά, δίπλωσέ το προς τα μπροστά μέχρι να φτάσει στο τέρμα.

Βήμα 1 στις οδηγίες για το πως να ράψεις τις κορδέλες στις πουέντ. Δίπλωσε το πίσω μέρος.

Δίπλωσε το πίσω μέρος της pointe

ΒΗΜΑ 2

Στη συνέχεια, με ένα μολύβι σημάδεψε εσωτερικά, αριστερά και δεξιά, τα σημεία που σταματάει το διπλωμένο ύφασμα της πουέντ.

Βήμα 2 στις οδηγίες για το πως να ράψεις τις κορδέλες στις πουέντ. Σημάδεψε με μολύβι τα σημεία που διπλώνει το παπούτσι.

Βάλε σημάδια, με ένα μολύβι εκεί που δίπλωσε η pointe

ΒΗΜΑ 3

Δίπλωσε την κορδέλα, που σου δώσαμε, στα 2 και κόψε την ακριβώς στη μέση. Αυτό το βήμα μπορεί να παραληφθεί. Μπορεί να περάσεις την κορδέλα ενιαία κάτω από το πόδι, εσωτερικά της πουέντ. Επιλέγεις τον τρόπο ανάλογα με το ποιος σε βολεύει περισσότερο.

ΒΗΜΑ 4

Πριν ξεκινήσεις να ράβεις τις κορδέλες επάνω στην πουέντ δίπλωσε την άκρη τους κατά περίπου 1,5 εκ., στο μέγεθος του αντίχειρα. Έτσι, αποφεύγεις το ξέφτισμά τους.

Βήμα 4 στις οδηγίες για το πως να ράψεις τις κορδέλες στις πουέντ. Δίπλωσε την άκρη της κορδέλας.

Δίπλωσε την άκρη της κορδέλας στο μέγεθος του αντίχειρα

 

ΒΗΜΑ 5

Τέλος, ράψε τις κορδέλες μόνο στην εσωτερική επένδυση της πουέντ τοποθετώντας τις διπλωμένες άκρες, με μια κλίση προς τα μπροστά, στα σημάδια που έβαλες. Προσπάθησε να μην τις ράβεις και στο εξωτερικό σατέν ύφασμα. Έτσι, η κλωστή δεν θα φαίνεται και θα επιτύχεις προσεγμένη και κομψή εμφάνιση για τις πουέντ σου.

Βήμα 5 στις οδηγίες για το πως να ράψεις τις πουέντ. Ράψε την κορδέλα στο σημάδι που έβαλες.

Ράψε την κορδέλα στην pointe στο σημείο που σημάδεψες

Tip: Πρόσεξε να μην ράψεις τις κορδέλες ή το λάστιχο στο κομμάτι που περνάει το κορδόνι που σφίγγει τις πουέντ. Δεν θα μπορείς να ρυθμίσεις το κορδόνι και υπάρχει πιθανότητα να κοπεί.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΑΨΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΥΕΝΤ ΣΟΥ-ΛΑΣΤΙΧΟ

ΒΗΜΑ 1

Στο πίσω μέρος της πουέντ υπάρχουν δύο ραφές, μία σε κάθε πλευρά. Μέτρα 2 εκατοστά από τη μια ραφή και ράψε τη μια άκρη του λάστιχου με κλίση προς τα μπροστά.

ΒΗΜΑ 2

Συνεχίζοντας, φόρεσε την πουέντ. Έπειτα, μέτρα το λάστιχο ώστε να σου είναι σφιχτό στον αστράγαλο και ράψε το αντίστοιχα από την άλλη ραφή.

Οδηγίες για να ράψεις τo λάστιχo στις πουέντ σου.
Tip: Πάντα να ράβεις το λάστιχο στις πλαϊνές πλευρές της φτέρνας και όχι στο πίσω μέρος της. Έτσι το λάστιχο θα εφαρμόζει στο σωστό σημείο και όχι πολύ ψηλά.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΟΥΕΝΤ ΣΟΥ

ΒΗΜΑ 1

Πρώτα, πιάσε την κορδέλα που βρίσκεται στην εξωτερική πλευρά του ποδιού και στρίψε την γύρω από τον αστράγαλό 1,5 φορά. Πρέπει να καταλήξει στην εσωτερική πλευρά του αστραγάλου σου.

ΒΗΜΑ 2

Δεύτερη, πιάσε την κορδέλα που βρίσκεται στην εσωτερική πλευρά του ποδιού σου και στρίψε την 2 φορές γύρω από τον αστράγαλο. Πρέπει να καταλήξει στο σημείο όπου κρατάς και την εξωτερική κορδέλα.

ΒΗΜΑ 3

Μετά, δέσε έναν κόμπο δίπλα στο οστό του αστραγάλου, όχι πάνω για να μην σε ενοχλεί. Αν είναι μακριές, κόψε ότι περισσεύει και κάψε τις άκρες προσεκτικά. Καλό είναι να σημειώσεις στον εσωτερικό πάτο των πουέντ ποια φόρεσες στο δεξί και ποια στο αριστερό πόδι. Γιατί, αφού τις έχεις κόψει, δεν θα μπορείς να τις δέσεις σωστά αν τις φορέσεις στα αντίθετα πόδια.

ΒΗΜΑ 4

Τέλος, κρύψε τον κόμπο μέσα στις κορδέλες για αισθητικούς λόγους.

Tip: Μη δένεις ποτέ τις κορδέλες των πουέντ στο πίσω μέρος του αστραγάλου. Υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσεις τον Αχίλλειο τένοντα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσον αφορά το ‘σπάσιμο’ των πουέντ, προτείνουμε να γίνει πολύ σταδιακά, καθώς τις φοράς, εκτελώντας πολύ απλές ασκήσεις στη μπάρα. Μην κάνεις ποτέ αυτή τη διαδικασία χωρίς να σε επιβλέπουν οι δάσκαλοι σου. Συμπληρωματικά, προτείνουμε να αποφύγετε το ‘σπάσιμο’ με το χέρι. Έτσι, υπάρχει κίνδυνος να ‘σπάσει’ σε λάθος σημείο ή περισσότερο από όσο χρειάζεται. Όμως, είναι πολύ σημαντικό, πριν εφαρμόσεις τις δικές μας συμβουλές, να συμβουλευτείς τους δασκάλους σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες τους.

Παρακολούθησε το pointe shoes tutorial video για να δεις και στην πράξη τη διαδικασία! Εκεί θα δεις με λεπτομέρειες τις οδηγίες για να ράψεις και να δέσεις τις πουέντ σου!

Κλείνοντας, ελπίζουμε οι οδηγίες για να ράψεις και να δέσεις τις πουέντ σου, να σου φάνηκαν χρήσιμες. Επίσης, ευχόμαστε η πρώτη σου εμπειρία με τις πουέντ να είναι ασφαλής και συναρπαστική. Εξάλλου, αυτά τα παπούτσια θα σε συντροφεύουν για πολλά χρόνια στα μαθήματα, στις εξετάσεις και στις παραστάσεις σου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες ή απορίες μη διστάσεις να καλέσεις στο 2310863282 ή να στείλεις e-mail στο info@verdi-dance.gr

Για αγορές πουέντ, προτείνουμε να επισκεφθείς τα καταστήματά μας στην Μοναστηρίου 315, Μενεμένη, Θεσσαλονίκη, 54628 (Verdi), ή στην Καραϊσκάκη 30, Θεσσαλονίκη, 54641 (Verdi πρώην Arabesque).

Είναι σημαντικό, ειδικά αν είναι η πρώτη σου αγορά, να δοκιμάσεις τις πουέντ για να επιλέξετε ποια σου ταιριάζει καλύτερα. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διαφορετικές προδιαγραφές και διαφορετικά χαρακτηριστικά το καθένα. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μπορείς να κάνεις παραγγελία μέσω του site και να επικοινωνήσεις μαζί μας για να σε καθοδηγήσουμε.

Για online αγορές pointe πάτα εδώ.